Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Of u nu leraar, directielid of zorgverlener bent, de kracht van de juiste verlichting mag niet worden onderschat. Door zorgvuldig gekozen lichtoplossingen kunt u een inspirerende leef- en leeromgeving creëren die niet alleen de beleving en het welzijn bevordert, maar ook de betrokkenheid en concentratie in de klas of zorgomgeving versterkt. Een goed verlichte ruimte kan het verschil maken in hoe studenten en patiënten zich gedragen, presteren, en voelen. Ontdek hoe verlichting kan bijdragen aan een positievere, productievere en gezondere omgeving in zowel het onderwijs als de zorgsector.

Bij het inrichten van zorg- en onderwijsinstellingen is het essentieel om zorgvuldig aandacht te besteden aan verlichting. Hiermee creëren we een omgeving die de leerprestaties en het welzijn van leerlingen en patiënten stimuleert, alsook de efficiëntie en het comfort van het personeel bevordert.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame verlichting? Laat je adviseren door onze experten!

LED's talk
Zorg & Onderwijs - Project Nekton Zorg & Onderwijs - Project Nekton

Lichtkwaliteit

Leerlingen verdienen een gezonde en comfortabele leeromgeving. Een upgrade naar LED-verlichting zorgt niet alleen voor betere zichtbaarheid in het klaslokaal, maar vermindert ook hinderlijke verblinding en flikkering. Terwijl fluorescentieverlichting, vaak gebruikt in scholen, sommige leerlingen kan storen en klachten als hoofdpijn kan veroorzaken, bieden LED armaturen hiervoor een oplossing.

Circadiaans ritme

Ons interne circadiaans ritme, ofwel de biologische klok, reguleert slaap-waakcycli en synchroniseert met de licht-donkercycli van de dag. Juiste verlichting in instellingen zoals scholen en zorgfaciliteiten kan dit ritme ondersteunen, bevorderend voor concentratie en ontspanning. Tegenwoordig slapen leerlingen gemiddeld twee uur minder, deels door verminderd daglicht en elektronica voor het slapen, wat ons ritme en melatonine-aanmaak verstoort. Aangepaste verlichting kan hierin een cruciale rol spelen.

De voordelen voor uw school of zorginstelling

  • Slimme Verlichtingssystemen: De geavanceerde LED-verlichtingsarmaturen hebben de capaciteit om ‘slimme scholen’ te realiseren. Ze zijn uitgerust met ingebouwde sensoren en armaturen die met elkaar communiceren, wat een geheel nieuwe dimensie geeft aan hoe we verlichting ervaren en gebruiken.
  • Automatisch Dimmen voor Energiebesparing: LED-armaturen zijn te voorzien van ‘daglicht dimming’. Hierdoor reageren ze automatisch op omgevingslichtniveaus, waardoor overbodig licht tijdig gedimd wordt, wat leidt tot besparingen op de energiefactuur.
  • Meer dan Enkel Energiebesparing: De mogelijkheden gaan verder dan alleen energie- en onderhoudsbesparingen. Moderne slimme verlichtingsoplossingen kunnen scholen helpen bij het monitoren van hun omgeving, het verhogen van de veiligheid en zelfs het verbeteren van de connectiviteit door als ‘LiFi’ hotspots te dienen.
  • Flexibele Verlichtingsregeling: Een regelbaar verlichtingssysteem biedt leraren een extra tool in het klaslokaal. Het helpt om de aandacht van leerlingen te trekken, ontspanning te bevorderen na de pauze, en de perfecte verlichtingsniveaus te bieden voor elke specifieke taak. De juiste lichtintensiteit of kleurtemperatuur kiezen voor verschillende schooltaken kan de leerervaring voor leerlingen aanzienlijk verbeteren.

LED’s talk Bekijk onze diensten

Zorg & Onderwijs - Project Nekton Zorg & Onderwijs - Project Nekton
Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda