Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Cuypers Vorkliften is een gespecialiseerd bedrijf voor verhuur van vorkliften, container-stackers, containerstapelaars en zogenaamde terminal-trekkers. De werkplaats van het bedrijf ligt centraal in de Antwerpse haven, waar zich de meeste van zijn klanten bevinden.

www.cuypers.be

In de bruisende haven van Antwerpen heeft Cuypers Vorkliften zijn nieuwe hoofdkantoor van 1500 m² opgetrokken, direct naast de bestaande magazijnen. Het ontwerp van dit project, gerealiseerd door Interieurarchitect DeWaide, staat in het teken van elegantie en efficiëntie.

Het doel was om een slim en stijlvol verlichtingssysteem te installeren dat zich aan de omgeving kan aanpassen en energie bespaart.

Het Verlichtingsontwerp

Het verlichtingsconcept voor Cuypers Vorkliften is gebaseerd op een helder en eenvoudig ontwerp, met als doel een centrale verlichtingservaring te creëren die de aandacht trekt en de ruimte verbetert. Door gebruik te maken van zowel directe als indirecte verlichting, creëert het ontwerp contrast en diepte, en biedt het functionele en sfeerverlichting. Het streeft naar een evenwicht tussen esthetiek en prestatie, terwijl het de architecturale stijl en het interieurontwerp van het project aanvult.

Case: Cuypers Vorkliften

Voordelen voor Cuypers Vorkliften

Mensgericht lichtconcept: Het project heeft een verlichtingssysteem geïntroduceerd dat creativiteit, samenwerking en productiviteit bevordert door zich aan te passen aan de behoeften van de gebruiker.

(lees hier meer over het belang van Human Centric Lighting in kantoren)

Verbonden verlichtingssystemen met Casambi: Het dynamische en flexibele verlichtingssysteem van Casambi maakt het mogelijk om de lichtintensiteit, kleur en richting te regelen. Dit toekomstbestendige en schaalbare systeem kan worden geüpgraded met de nieuwste technologieën, waardoor een efficiënt gebruik van verlichting mogelijk is door functies zoals daglichtcontrole, bewegingsdetectie en timers. Verder kan men alle verbruik en gebruik monitoren, waarbij het systeem continue blijft optimaliseren op basis van nieuwe data. Bovendien kunnen we vanop afstand via connected lighting firmware-upgrades uitvoeren voor een optimale efficiëntie en beveiligd bestuurssysteem.

Verhoogde duurzaamheid van het kantoor: Door de energieconsumptie te verminderen en de levenscyclus van verlichtingsmaterialen te verlengen, draagt Cuypers Vorkliften bij aan duurzaamheid. Dit project benadrukt het commitment aan het verlagen van CO2-uitstoot en het promoten van energie-efficiëntie.

Belangrijkste Resultaten

Door de implementatie van een geavanceerd, verbonden verlichtingssysteem, uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van energie-efficiëntie en gebruikersgerichte aanpassingen, heeft Cuypers Vorkliften aanzienlijke voordelen behaald:

Energiebesparing: Een vermindering van het energieverbruik met 35% in vergelijking met traditionele systemen, dankzij slimme verlichtingsfuncties.

Verbeterde werkomgeving: Een aangenamere en gezondere werkomgeving door aanpassing van lichtintensiteit en kleurtemperatuur aan natuurlijk licht en specifieke behoeften van medewerkers.

Duurzaamheidsdoelstellingen: Bijdrage aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan door het verminderen van CO2-uitstoot en het promoten van energie-efficiëntie.

Toekomstbestendige investering: Een schaalbaar en upgradebaar verlichtingssysteem dat zich kan aanpassen aan toekomstige ontwikkelingen en behoeften.

Case: Cuypers Vorkliften

Deze voordelen en resultaten tonen de succesvolle implementatie van een project dat niet alleen economische voordelen biedt, maar ook een positieve impact heeft op de werkomgeving en bijdraagt aan een duurzamere wereld. Cuypers Vorkliften en Project Nekton hebben samen een benchmark gezet voor de industrie, waarbij de kracht van innovatieve verlichtingsoplossingen wordt benadrukt!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame verlichting? Laat je adviseren door onze experten!

LED's talk

Meer recente cases

Studio Plankton

Studio Plankton

Nieuwe energiebesparende lichtoplossingen en Casambi-technologie voor 3D Motion Studio Plankton.

Cuypers Vorkliften

Cuypers Vorkliften

Een vermindering van het energieverbruik met 35% in vergelijking met traditionele systemen, dankzij slimme verlichtingsfuncties.

Asogem

Asogem

Een energiebesparing van 77% dankzij nieuwe hoogwaardige LED verlichting in de magazijnen van Asogem Mechelen.

Woonzorgcentrum Mayerhof

Woonzorgcentrum Mayerhof

Dankzij slimme LED downlights kan woonzorgcentrum Mayerhof tot 82% energie besparen op hun verlichting.

Induver

Induver

Human centric lighting in de kantoren van Induver, in samenwerking met LoooP.

Van Moer Logistics

Van Moer Logistics

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Van Moer Logistics in de Antwerpse haven.

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda