Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Studio Plankton is een vooraanstaand 3D- en motion design studio in Antwerpen.

www.studioplankton.com

Studio Plankton stond voor de uitdaging een nieuw kantoor te vinden dat ruimte bood aan hun groeiende team. Ze zochten een omgeving die hun passie voor design en creativiteit weerspiegelde en een samenwerkingsgerichte werkwijze bevorderde. In samenwerking met KOMAAN! Architecten voor het architectonisch ontwerp en Tamco voor de staalwerken, realiseerden zij hun droomkantoor. Het resultaat is een adembenemend gebouw, gekenmerkt door pastelkleuren, creatieve verlichting en hoogwaardige producten.

Het kantoor is tevens duurzaam en toekomstbestendig, met energiebesparende oplossingen en Casambi-technologie, waarmee gebruikers de verlichting naar hun behoeften en voorkeuren kunnen aanpassen. Studio Plankton is enthousiast over hun nieuwe werkplek die hun talent en visie uitstraalt.

Case: Studio Plankton

Het Verlichtingsontwerp

Het verlichtingsontwerp bouwt voort op het idee om het bestaande railsysteem te hergebruiken en te verbeteren, met toevoeging van kleurrijke en speelse elementen.

De inspiratie kwam voort uit het contrast tussen industriële en artistieke aspecten van de ruimte, met als doel een dynamische en uitnodigende sfeer te creëren. De witte accent spots benadrukken de kunstwerken en architectonische kenmerken, terwijl de ledlijnen onder de pastelkleurige mezzanine kunnen wisselen van RGBW-kleuren naar wit licht, afhankelijk van de stemming en functie van de ruimte. De decoratieve wandarmaturen en hanglampen voegen warmte en charme toe aan de ruimte.

Voordelen voor Studio Plankton

De realisatie van het nieuwe kantoor van Studio Plankton met de ondersteuning van Project Nekton heeft een breed scala aan voordelen opgeleverd, die verder gaan dan alleen esthetische verbeteringen. Deze voordelen raken aan de kern van wat Studio Plankton als creatief bedrijf nastreeft: innovatie, duurzaamheid en een stimulerende werkomgeving.

Verbonden lichtsystemen met Casambi: De implementatie van Casambi-technologie biedt Studio Plankton de flexibiliteit om de verlichting aan te passen aan verschillende werkscenario’s en projectbehoeften. Dit systeem maakt het mogelijk om de intensiteit, kleur en richting van het licht te regelen via een app, wat resulteert in een dynamische en aanpasbare werkomgeving. De toekomstbestendigheid en schaalbaarheid van dit systeem zorgen ervoor dat het kantoor kan evolueren met de nieuwste technologische ontwikkelingen, waardoor Studio Plankton altijd vooroploopt in innovatie.

Mensgericht lichtconcept: Het geavanceerde lichtontwerp speelt een cruciale rol in het bevorderen van een omgeving die creativiteit, samenwerking en productiviteit stimuleert. Door de verlichting af te stemmen op de specifieke behoeften van de medewerkers, wordt een atmosfeer gecreëerd die welzijn en inspiratie bevordert. Dit mensgerichte concept gaat uit van de gedachte dat welzijn op de werkplek direct bijdraagt aan de creatieve output en de efficiëntie van het team.

(lees hier meer over het belang van Human Centric Lighting in kantoren)

Case: Studio Plankton

Esthetische en functionele verlichting: Naast de functionele voordelen, speelt het verlichtingsontwerp een sleutelrol in het versterken van de esthetische waarde van het kantoor. De combinatie van artistieke en industriële elementen creëert een unieke sfeer die de identiteit van Studio Plankton weerspiegelt. De zorgvuldig gekozen verlichtingselementen, zoals de witte accent spots en de RGBW ledlijnen, benadrukken de kunstwerken en architectonische kenmerken van het kantoor, terwijl ze ook de flexibiliteit bieden om de sfeer van de ruimte aan te passen aan verschillende gelegenheden.

Verhoogde duurzaamheid van het kantoor: Door de energieconsumptie te verminderen en de levenscyclus van verlichtingsmaterialen te verlengen, draagt Studio Plankton bij aan duurzaamheid. Onze verlichtingsoplossing ondersteunt duurzaamheid door het energieverbruik te verminderen en de duurzaamheid te verhogen. We werken samen met innovatieve verlichtingsfabrikanten die materialen en ontwerptechnieken gebruiken om energiebesparingen, levensduurverlenging en repareerbaarheid van producten te bereiken. We kiezen voor milieuvriendelijke, kosteneffectieve en hoogwaardige producten die bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering en milieuverval tegen te gaan.

Deze case illustreert hoe Studio Plankton, met behulp van Project Nekton, een werkruimte heeft gecreëerd die niet alleen hun creatieve identiteit versterkt, maar ook hun toewijding aan duurzaamheid en innovatie benadrukt. Het is een perfect voorbeeld van hoe doordachte verlichting een inspirerende omgeving kan creëren die de grenzen van design en technologie verlegt!

Fotografie door Pieter Frans Gerda Geerts

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame verlichting? Laat je adviseren door onze experten!

LED's talk

Meer recente cases

Studio Plankton

Studio Plankton

Nieuwe energiebesparende lichtoplossingen en Casambi-technologie voor 3D Motion Studio Plankton.

Cuypers Vorkliften

Cuypers Vorkliften

Een vermindering van het energieverbruik met 35% in vergelijking met traditionele systemen, dankzij slimme verlichtingsfuncties.

Asogem

Asogem

Een energiebesparing van 77% dankzij nieuwe hoogwaardige LED verlichting in de magazijnen van Asogem Mechelen.

Woonzorgcentrum Mayerhof

Woonzorgcentrum Mayerhof

Dankzij slimme LED downlights kan woonzorgcentrum Mayerhof tot 82% energie besparen op hun verlichting.

Induver

Induver

Human centric lighting in de kantoren van Induver, in samenwerking met LoooP.

Van Moer Logistics

Van Moer Logistics

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Van Moer Logistics in de Antwerpse haven.

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda