Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Adquio – Illuminating a sustainable future

Project Nekton is officiële partner van Adquio, een modern ecosysteem voor slimme sturing van electronische apparaten zoals verlichting.

Adquio ecosystem

Het Adquio ecosysteem bestaat uit sturingen, uitbreidingen, controleschermen, gebruikersinterfaces en sensoren.

Controllers

Verkrijgbaar in verschillende programmeerbare controllers voor DIN-rail, microserver, server en gevirtualiseerde versie die in de cloud draait, voor alle soorten behoeften, scenario’s en sectoren.

Expansions

Brede reeks uitbreidingen met allerlei soorten in- en uitgangen, analoog, digitaal, temperatuursensoren, relais, enz. Op verschillende manieren compatibel met alle regelaarmodellen.

Control screens

Bedieningsschermen met krachtige software voor interfaceontwerp voor klanten. Aanpasbaar aan al jouw behoeften. Modellen beschikbaar voor alle sectoren, van detailhandel tot industrie.

SCADA en BMS

Volledige reeks gebruikersinterfaces, SCADA voor lokale besturing van installaties en geavanceerde BMS-software voor gegevensanalyse, besturing op afstand en automatische bewaking met kunstmatige intelligentie.

Probes

Een groeiend aanbod van allerlei soorten sondes, bedraad en draadloos LoRa, tot nu toe temperatuur, vochtigheid, CO₂, VOC, en zeer binnenkort nog veel meer opties, decibels, CO, enz.

Adquio - Project Nekton

De sleutel tot onbeperkte groei

In een wereld waar automatisering aan belang wint, zijn efficiënte en schaalbare besturingssystemen essentieel voor blijvend succes. Adquio’s programmeerbare controllers zijn de ideale oplossing voor bedrijven die groei en aanpasbaarheid willen stimuleren. Oversized vanuit hun ontwerp bieden Adquio controllers een grotere verwerkingscapaciteit, geheugen, opslag en communicatievermogen dan conventionele controllers. Ze zijn een transformatie voor je controle-installaties en geven je succes in de markt een boost.

Communicatievermogen en flexibiliteit zijn cruciaal in de controle-omgeving. Adquio controllers blinken uit door hun geavanceerde communicatiecapaciteiten en flexibiliteit. Elk Adquio controller heeft 4 485 poorten, terwijl conventionele controllers er meestal slechts één of twee hebben. Deze uitgebreide communicatiecapaciteit stelt je in staat om gelijktijdige verbindingen te maken met meerdere externe apparaten. Daarnaast bieden Adquio controllers onbeperkte schaalbaarheid voor continue groei. Met Adquio controllers kun je je controle-installaties zonder beperkingen uitbreiden. Maak je klaar voor continue groei en maximaliseer het potentieel van je faciliteiten.

Adquio + Casambi

Hoe Adquio helpt met Casambi installaties

Bij Project Nekton zijn we altijd op zoek naar de beste manieren om jouw Casambi netwerk te monitoren.

We kunnen verbinding maken via de Casambi API of rechtstreeks via het Bluetooth apparaat mesh. De tweede optie heeft onze voorkeur, aangezien deze rechtstreeks met het Casambi netwerk verbindt zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Voor deze verbinding gebruiken we de Lithernet Gateway, die alle data van het Casambi netwerk in real time en tweerichtingsverkeer aanlevert.

De installatie is vrij eenvoudig. Je profiteert van de gemakken van Casambi netwerken, waarbij je niet hoeft te zorgen voor kabels, omdat alle besturing en communicatie draadloos gebeurt.

Aan de besturingskant gebruik je POE-apparaten. Zowel de Lithernet Gateway als de Adquio displays kunnen worden gevoed via de netwerkkabel zelf, wat de installatie sterk vereenvoudigt.

En als je het moet aansluiten op een BMS? Geen probleem, Adquio biedt je verschillende opties. Je kunt gebruik maken van de Adquio Cloud BMS, die direct is geïntegreerd in Adquio controllers. Als je klant al een BMS heeft of er een andere wil gebruiken, kan Adquio deze communicatie vergemakkelijken door alle data door te sturen via standaard protocollen zoals Modbus of MQTT.

Adquio - Project Nekton

Lighting Control Interface ontwerp

In de wereld van verlichtingsontwerp mogen we het belang van de bedieningsinterface niet onderschatten. Door de bedieningsinterface samen met de verlichting te ontwerpen, kunnen we een complete en op maat gemaakte verlichtingservaring bieden. Adquio bedieningsdisplays en hun veelzijdige HMI-software bieden verlichtingsontwerpers het perfecte gereedschap om hun visie te realiseren en intuïtieve, visueel verbluffende bedieningsinterfaces te creëren.

Adquio Cloud

Adquio Cloud is een webplatform dat je volledige controle en veilige observatie van al je faciliteiten biedt. Het stelt je in staat om het maximale uit je faciliteiten te halen met aantrekkelijke historische grafieken, afstandsbediening via SCADA, interactieve en automatische rapporten die volledig aanpasbaar zijn naar jouw behoeften. Je kan een oneindige hoeveelheid gegevens structureren en standaardiseren in een gebruiksvriendelijke grafische omgeving, om op een overzichtelijke manier jouw organisatie te beheren.

Het stelt je bovendien in staat om beslissingen te nemen en je faciliteiten overal ter wereld te beheren dankzij real-time supervisie en controle met de nieuwste tools voor kwaliteitsbeheer.

Adquio - Project Nekton Adquio - Project Nekton

Gebruikersinterfaces op maat

Bij Project Nekton maken we gebruik van Adquio displays en hun software om de perfecte interface voor jou te creëren, volledig afgestemd op jouw functionele en esthetische wensen. We richten ons niet alleen op de behoeften, maar garanderen ook veiligheid en functionaliteit in onze ontwerpen.

De software biedt vele unieke mogelijkheden: je kunt schermen ontwerpen die enkel toegankelijk zijn voor specifieke gebruikers, zoals beheerders. Zo kunnen bepaalde instellingen beheerd worden door gekwalificeerd personeel, terwijl andere opties voor iedereen zichtbaar zijn. Ook kun je zo veel gebruikers of toegangsprofielen maken als nodig. Daarnaast heeft onze software een geïntegreerde screensaver en kan zij naadloos samenwerken met andere software op hetzelfde scherm.

Ten slotte, biedt Adquio de mogelijkheid voor integratie met elk systeem. Naast het beheer van traditionele en moderne verlichtingsinstallaties zoals DALI en Casambi, kan het ook de klimaatbeheersing, alarmsystemen of toegangscontroles van een gebouw regelen. Met Adquio Screen en Adquio Industrial Screen blijven we je de beste oplossingen bieden voor het beheer van jouw installaties.

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda