Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Casambi – Lighting Control for the modern World

Project Nekton is trotse partner van Casambi – we kunnen onze klanten bijstaan bij de installatie van Casambi slimme verlichtingstechnologie.

Sturingen van (slimme) verlichting zien er vaak complex uit en lijken moeilijk te begrijpen. Ze zijn meestal gebonden aan een specifieke fabrikant en een specifiek protocol, wat de flexibiliteit en keuze beperken. De interfaces en gebruikerservaring van deze regelingen kunnen ondermaats zijn, wat leidt tot frustratie en verwarring. Bovendien vereisen verlichtingsregelingen vaak gespecialiseerde kennis en expertise om ze effectief in te stellen en te gebruiken.

Met Casambi krijg je

Bediening als onderdeel van armatuurpakket, geen extra hardware nodig

Totale ontwerpvrijheid, kies uit vertrouwde fabrikanten

Geen beperkingen van besturingsbedrading, mastercontrollers of subnetten

Gratis software die continue verbeterd wordt via de cloud

Bluetooth Low Energy (BLE)

Bluetooth Low Energy (BLE) is een low power draadloze technologie beschikbaar in alle moderne smartphones en tablets. BLE werd ontwikkeld in het Nokia Research Center waar de oprichters van Casambi werkten.

Een dergelijk zelforganiserend draadloos mesh-netwerk kan een groot aantal armaturen vanaf elk punt besturen. De Casambi toestellen zijn slim op zichzelf en enkel verbonden wanneer nodig. Een internetverbinding is niet nodig voor normaal gebruik, het is enkel nodig om gebruikersinterface configuraties te versturen of op te roepen vanuit de cloud service.

De gratis Casambi app werkt als een gebruikersinterface en tegelijk als lichtregeloplossing, als ingebruikstellingstool en als gateway op afstand. De technologie van Casambi werkt met bestaande armaturen of reeds geïnstalleerde wandschakelaars van elke fabrikant, maar kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in LED-drivers, LED-lampen of LED-modules.

Casambi werkt samen met alle toonaangevende fabrikanten van verlichtingsarmaturen.

Casambi - Project Nekton
Casambi - Project Nekton Casambi - Project Nekton

Wireless

Bekabelde lichtregeling stelt enorme uitdagingen wanneer een gebouw later een andere bestemming krijgt, er nieuwe verlichtingsontwerpen worden gevraagd en de draden moeten worden losgetrokken. Draadloze oplossingen voor verlichtingsbeheer bieden daarentegen de vrijheid om de bedrading met behulp van software moeiteloos aan te passen.

De technologie van Casambi biedt verlichtingsontwerpers en fabrikanten de mogelijkheid om apparaten draadloos met elkaar te verbinden, waardoor aanpasbare slimme verlichtingsnetwerken kunnen worden gecreëerd die worden geconfigureerd en gecontroleerd met behulp van de Casambi App.

Dit is vooral handig voor renovatie- en bouwprojecten waar oplossingen worden gezocht die de noodzaak van bedrading en reconstructie van oppervlakken volledig vermijden en die tegemoetkomen aan flexibele verlichtingsstrategieën.

Casambi app

Met Casambi kan je armaturen rechtstreeks vanaf jouw mobiele apparaat bedienen, met behulp van Bluetooth Low Energy, de geavanceerde communicatietechnologie die in elke moderne smartphone, tablet en smartwatch is ingebouwd.

De gebruiker hoeft enkel de Casambi app te downloaden naar zijn iOS of Android toestel, en hij/zij is klaar om al zijn verlichtingsarmaturen te bedienen.

Casambi’s app is ontworpen om het iedereen gemakkelijk te maken om verlichting in te stellen en te bedienen. De app maakt gebruik van intuïtieve gebarenbediening: tik op een armatuur om deze aan of uit te zetten, veeg van links naar rechts om de helderheid aan te passen, omhoog en omlaag voor de kleurtemperatuur, of houd vast om de kleur te veranderen. Met de unieke galeriefunctie kan je zelfs je eigen foto’s van de ruimte uploaden, de posities van de armaturen markeren en deze gebruiken om ze te selecteren en te bedienen.

Casambi - Project Nekton Casambi - Project Nekton
Casambi - Project Nekton

"Naast het realiseren van een behoorlijke energiebesparing en het verbeteren van het comfortniveau, is het project ook uitgevoerd met een uitstekende naleving van de afspraken. " - Roy Van den Wyngaert

Bekijk de case: Etion

Security

Het Casambi lighting systeem wordt vandaag vertrouwd in allerlei gevoelige toepassingen, van ziekenhuizen tot luchtverkeerstorens. Omdat betrouwbaarheid en veiligheid van communicatie cruciaal zijn voor het voldoen aan de eisen van bedrijfskritische omgevingen, gaat Casambi tot het uiterste om ervoor te zorgen dat hun systeem inherent veilig is door het ontwerp, en cyberveilig in overeenstemming met wereldwijde normen.

  • Geen universele wachtwoorden
  • Beveiligde interfaces
  • Bewezen cryptografie
  • Security by Default
  • Geverifieerde software
  • Automatische beveiligingsupdates
  • Rapportageprogramma voor kwetsbaarheden

Certified Commissioning Partner

Bij Project Nekton hebben zowel Stéphane, Guy als Cédric de Casambi Commissioning Competence Certification behaald.

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda