Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Signify NatureConnect brings daylight indoors

Project Nekton is trotse partner van Signify – we zetten dan ook graag hun nieuwste, innovatieve verlichtingoplossing in de kijker: NatureConnect by Signify.

We brengen veel tijd binnenshuis door, vaak op locaties zonder ramen of (veel) daglicht. Studies tonen aan dat natuurlijk licht een enorme invloed heeft op productiviteit en alertheid, stress vermindert en bijdraagt aan een betere slaap. Het belang van natuurlijk licht voor onze gezondheid is dus niet te onderschatten.

NatureConnect by Signify bootst daglicht en het uitzicht op de lucht na door middel van lichtscènes die het energieniveau stimuleren en ervoor zorgen dat ruimtes zonder raam synchroon aanvoelen met de natuur.

NatureConnect by Signify verandert jouw binnenruimtes in productieve, inspirerende en ontspannende ruimtes!

Het belang van Human Centric Lighting

In de hedendaagse kantooromgevingen speelt “Human Centric Lighting” (HCL) een cruciale rol bij het bevorderen van het welzijn en de prestaties van werknemers. HCL gaat verder dan traditionele verlichting door de fysiologische en psychologische behoeften van mensen te prioriteren. Deze benadering simuleert natuurlijke lichtpatronen, optimaliseert helderheid, en past kleurtemperaturen gedurende de dag aan om het circadiaanse ritme te ondersteunen. Dit resulteert in een verbetering van de algemene gezondheid, stemming en productiviteit.

De implementatie van HCL in kantoren biedt niet alleen voordelen voor het individuele welzijn van werknemers door betere focus en concentratie, maar draagt ook bij aan creativiteit en samenwerking, algehele productiviteit en rentabiliteit van de onderneming.

Lees meer over het belang en de vele voordelen van Human Centric Lighting in onze blog.

Evolutie van de waarde van licht

Verlichting speelt een cruciale rol in onze samenleving, ver buiten de simpele functionaliteit van het verdrijven van duisternis. Naarmate technologieën zich ontwikkelen, heeft verlichting steeds meer invloed op diverse aspecten van ons dagelijks leven en welzijn. Moderne verlichtingsstrategieën bieden niet alleen verbeterde energie-efficiëntie en kostenbesparingen, maar verhogen ook de levenskwaliteit door bij te dragen aan onze gezondheid en productiviteit. Innovaties zoals intelligente verlichtingssystemen en human-centric lighting tonen aan hoe geavanceerde lichtoplossingen kunnen integreren in de structuren van duurzaamheid en welzijnsbevordering binnen zowel woon- als werkomgevingen.

Zoals je in de grafiek kan zien is de samenleving intussen geëvolueerd van het basisdoel van verlichting om efficiënt te zijn, naar intelligente verlichtingssystemen en Human-Centric Lighting, dewelke allemaal bijdragen aan een beter levenskwaliteit. In groeiende mate neemt ook het belang van recyclage en hergebruik toe, onder de noemer van de circulaire economie.

NatureConnect by Signify - Project Nekton

NatureConnect by Signify

Verbetert de prestaties

De alertheid en vitaliteit van werknemers verhogen.

Lees de case study van Signify

Verhoogt de bezettingsgraad

Ervoor zorgen dat vergaderzalen vaker worden geboekt.

Lees de case study van Signify

Inspireert de omgeving

Een levendige, vreugdevolle en aangename sfeer creëren.

NatureConnect by Signify - Project Nekton NatureConnect by Signify - Project Nekton

Waarom NatureConnect by Signify?

Enkele redenen waarom NatureConnect by Signify de ideale oplossing is om donkere ruimtes om te toveren in aantrekkelijke ruimtes:

  • Daglicht naar binnen brengen op plaatsen zonder raam
  • Zelfs de donkerste ruimtes veranderen in boeiende en productieve ruimtes
  • Mensen energieker en vitaler maken tijdens hun werk
  • De bezettingsgraad van vergaderruimtes en horecagelegenheden verhogen

Kantoren

Veel vergaderruimtes in kantoren hebben te weinig daglicht, wat de dagelijkse prestaties en productiviteit van werknemers beïnvloedt.

NatureConnect by Signify verandert donkere ruimten in boeiende en productieve werkruimten.

Gezondheidszorg

In zorginstellingen brengen mensen lange uren binnen door, wat leidt tot beperkte blootstelling aan natuurlijk licht.

NatureConnect by Signify creëert een ondersteunende en aangename omgeving voor zowel patiënten als personeel.

Hospitality

Conferentieruimtes bevinden zich meestal in de kelder en zijn daarom vaak raamloze en donkere ruimtes.

NatureConnect by Signify realiseert niet alleen inspirerende ruimtes, maar stimuleert ook je inkomsten uit de verhuur ervan.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van NatureConnect by Signify?

Contacteer ons

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda