Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Etion

ETION, het Forum voor geëngaeerd ondernemen, is een Vlaams ondernemersplatform met hoofdkantoor in Wilrijk, Antwerpen.

www.etion.be

Een combinatie van grondig onderzoek, state-of-the-art technologie en gerichte implementatie heeft geresulteerd in een aanzienlijke verbetering van zowel energie-efficiëntie als werknemerscomfort in de kantoren van Etion.

Bij de start van het project hebben we de bestaande verlichting grondig geëvalueerd, waaronder het oude verbruik en de donkere plekken, verspreid over meer dan 1.000 armaturen. Op basis van deze bevindingen hebben we een uitgebreide lichtstudie opgesteld, waarbij de verlichtingsniveaus werden aangepast aan de norm.

We voorzagen de nodige bekabeling voor stroomvoorziening, maar dankzij de implementatie van draadloze sturing en communicatie konden we de kosten van extra bekabeling vermijden. Hierdoor was de installatie niet alleen efficiënter, maar ook kostenbesparend.

Case: Nieuwe verlichting voor Etion - Project Nekton

Het project is slim aangestuurd met Low Energy modules van Signify Interact, en elk armatuur werd voorzien van zijn eigen sensor die continue beweging en daglicht monitort.

De resultaten zijn indrukwekkend: dankzij onze efficiënte installatie, gecombineerd met het gebruik van daglicht en aanwezigheidsdetectie, realiseren we een jaarlijkse besparing van meer dan 200.000 kWh. Dit komt overeen met een CO²-reductie van bijna 40 ton per jaar, gelijk aan de emissie van 20 benzineauto’s op jaarbasis.

Bij Project Nekton zijn we trots op de positieve impact die we hebben kunnen maken bij Etion, en de bijdrage die we leverden aan zowel de duurzaamheidsdoelstellingen als het algemeen welzijn op de werkplek!

Financiering

De financiering van dit project bij Etion was een cruciaal aspect dat nauwe samenwerking en zorgvuldige planning vereiste. We hebben samengewerkt met onze financiële partner, Jade Synergies, om een model te ontwikkelen dat op lange termijn een hoger rendement op de investering (ROI) oplevert.

Dit model, gebaseerd op het concept van de Total Cost of Ownership, laat toe de kosten over een periode van 10 jaar te spreiden. Dit betekent dat er geen onmiddellijke grote investering nodig was voor Etion. Jade Synergies bood een OPEX huurcontract aan voor 10 jaar, waarbij de maandelijkse terugbetalingen netto lager zijn dan de huidige kosten voor energie en onderhoud. Dit zonder enige préfinanciering. De gerealiseerde besparingen worden zo onmiddellijk verzilverd door Etion.

Het 10-jarige contract legt ook een bijzondere verantwoordelijkheid op onze schouders. Het verplicht ons om kwaliteitsvolle producten aan te bieden tegen een goede prijs, aangezien we gedurende de volledige contractperiode verantwoordelijk zijn voor de goede werking van de installatie. Dit contract benadrukt onze toewijding om waarde en betrouwbaarheid te bieden aan onze klanten.

Het plaatsen van de horizon op 10 jaar heeft ons eveneens toegelaten om de nadruk te leggen op een betere ROI op lange termijn. Dit financieringsmodel illustreert de voordelen van een langetermijnaanpak, waarbij de initiële investeringskosten worden omgezet in aanzienlijke besparingen en verbeterde efficiëntie over de jaren heen.

Leer meer over CapEx en OpEx financiering bij verlichtingsprojecten

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame verlichting? Laat je adviseren door onze experten!

LED's talk

Meer recente cases

Studio Plankton

Studio Plankton

Nieuwe energiebesparende lichtoplossingen en Casambi-technologie voor 3D Motion Studio Plankton.

Cuypers Vorkliften

Cuypers Vorkliften

Een vermindering van het energieverbruik met 35% in vergelijking met traditionele systemen, dankzij slimme verlichtingsfuncties.

Asogem

Asogem

Een energiebesparing van 77% dankzij nieuwe hoogwaardige LED verlichting in de magazijnen van Asogem Mechelen.

Woonzorgcentrum Mayerhof

Woonzorgcentrum Mayerhof

Dankzij slimme LED downlights kan woonzorgcentrum Mayerhof tot 82% energie besparen op hun verlichting.

Induver

Induver

Human centric lighting in de kantoren van Induver, in samenwerking met LoooP.

Van Moer Logistics

Van Moer Logistics

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Van Moer Logistics in de Antwerpse haven.

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda