Over Project Nekton

Project Nekton is een totale integrator van verlichtingsoplossingen waarbij duurzaamheid, comfort en digitale innovatie hand in hand gaan. Project Nekton ontwerpt, realiseert en volgt zijn installaties continu op zodat kwaliteit tijdens de uitbating ten allen tijde geborgd kan worden.

We kiezen resoluut voor energiezuinige verlichting in combinatie met slimme sensoren en bieden daarenboven extra toegevoegde waarde in de vorm van data-analyse, specifiek gericht naar de behoeften van de klant.

Onze installaties zijn toekomstbestendig: vanaf het ontwerp houden we rekening met toekomstige potentiële uitbreidingen en innovaties, in een snel veranderende markt. Elk project is uniek en verdient een holistische aanpak, Project Nekton is daarin de ideale partner.

Nekton (νηκτόν) betekent in het Grieks "zwemmen" en verwijst naar de zwemmende waterdieren zoals de walvissen, dolfijnen of de octopus.

De oceaan heeft een grote symbolische waarde in de strijd tegen de klimaatopwarming. Project Nekton wil samen met jullie zijn ambitie tonen en Europa helpen om tegen 2050 het éérste klimaatneutrale continent te worden.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Wie wil er niet werken in een gezonde omgeving die algemene positiviteit, goed gemoed en leervermogen stimuleert? We kunnen de positieve aspecten van zonlicht maximaal betrekken in het binnenklimaat.
Digitale technologie en nieuwe bedrijfsculturen hebben onze manier van werken aanzienlijk veranderd. De opkomst van het Internet of Things (IoT), 5G en artificiële intelligentie opent een nieuw paradigma waarin organisaties en werknemers zich moeten aanpassen om concurrerend te blijven.

Vzw Groen Licht Vlaanderen 

Project Nekton is trots lid van Groen Licht Vlaanderen: Groen Licht Vlaanderen vzw is een verlichtingscluster van meer dan 70 aangesloten organisaties. De verlichtingscluster is erkend door de Vlaamse Overheid (VLAIO, Agentschap Innoveren & Ondernemen) als een Innovatief Bedrijfsnetwerk rond integratieve en geconnecteerde verlichting. 

www.groenlichtvlaanderen.be

Our team

Tussen pot en pint ontstaan vaak de beste ideeën. Dat was niet anders bij Project Nekton. Een brede mix aan kennis en kunde, een aloude vriendschapsband en een gemeenschappelijke passie legden de basis voor ons avontuur.

Cédric

Cédric, de dinosaurus van het team, heeft na zijn studies Industrieel Ingenieur het licht gezien als lightdesigner bij Philips en is na enkele jaren salesconsultant geworden. Met zijn lichtmicrobe besmet hij graag iedere leek in de materie.

In 2017 wordt Cédric freelancer en deelt hij graag zijn lichtexpertise met nieuwe collega’s. Bij Encon en Jade Synergies maakt hij kennis met duurzaamheidsprojecten en de financiering ervan in de brede zin van het woord.

In 2019 gaat Cédric internationaal als Sales Manager bij de Belgische lichtfabrikant ZUMI.
In Mei 2021 komt Cédric mee aan boord bij S&G Projects en krijgt het bedrijf een nieuwe naam: Project Nekton.

In zijn vrije tijd is Cédric naast muziek vooral gepassioneerd door alles wat voortgestuwd wordt door wind in het water, zeilen in de brede zin van het woord.

Stéphane

Stéphane is de jongste van de drie musketiers en de bezieler van S&G Projects.

Na zijn studies Electronica in 2012 heeft Stéphane ervaring opgedaan bij BASF, tijdsregistrator/tijdsregistratiebedrijf Protime en de groene energiegenerator Biolectric. Hier bouwde hij zijn kennis en kunde op in uitdagende elektrische installaties met netwerkcomponenten en zware industrie. In 2016 is de ondernemer in Stéphane geboren en begint hij als zelfstandige elektricien.

In 2019 stapt zijn broer samen mee in de zaak. De focus ligt vanaf dat moment vooral op installaties van verlichtingsprojecten voor industrie en kantoren, zowel in onderaanneming als eigen projecten.
In Mei 2021 komt Cédric mee aan boord en krijgt het bedrijf een nieuwe naam: Project Nekton.

In zijn vrije tijd is Stéphane druk bezig met het verzamelen van data en predictiemodellen om de meest geschikte weercondities te vinden voor het inplannen van zijn volgende huiveringwekkende windsurftrip.

Guy

Guy, de grote broer van Stéphane, heeft na zijn studies bedrijfsmanagement ervaring opgedaan in sales en events bij Nearly New Car en Mercedes.

In 2016 neemt Guy de dagelijkse leiding over bij Plein Publiek, de hyperpopulaire trekpleister voor circulaire evenementen in Antwerpen en Brussel.

In 2019 stapt hij samen met zijn broer in de zaak S&G Projects, waar zijn organisatorisch vermogen goed van past komt, maar waar hij zich ook hands-on omschoolt tot vakman in elektriciteitswerken.
In Mei 2021 komt Cédric mee aan boord en krijgt het bedrijf een nieuwe naam: Project Nekton.

In zijn vrije tijd is hij naast het afdalen van ruige terreinen met zijn mountainbike vooral de ideale vader voor zijn twee jonge kinderen.

Vincent

Vincent is de jongste (letterlijk) aanvulling van ons Project Nekton team.

Na 5 jaar als verkoper bij een groothandel, was het tijd om te bewijzen dat hij meer kan dan klantbezoeken en contracten onderhandelen. Want hoe fijn het ook is om met tevreden klanten te werken, Vincent droomde er van om meer met zijn handen te kunnen werken. Zo belandde hij bij Project Nekton en is onze gamin kunnen uitgegroeien tot een manusje van alles: naast sales hebben ook lichtstudies ondertussen geen geheimen meer voor hem, en helpt hij mee bij de installatie van verlichting bij onze klanten. Over met de handen werken gesproken.

Vincent's grootste troef? Met zijn bijna 2 meter heeft hij geen ladder nodig om bij de verlichting te kunnen!

In zijn vrije tijd kan je hem vinden op het sportveld, of achter de pizza oven. Want op een lege maag kan je natuurlijk niet sporten of werken.