Project Nekton gebruikt cookies om uw website ervaring te verbeteren. Lees meer

Winkelomgevingen zijn veranderd, en daarmee ook de rol van verlichtingsontwerp. Verlichting is niet langer enkel functioneel of met het doel om koopwaar te verlichten; het heeft zich ontwikkelt tot een effectief branding- en marketinginstrument dat bijdraagt aan een optimale klantbeleving in winkels en retailomgevingen.

In deze concurrerende markt concurreren winkeliers niet alleen met elkaar, maar ook met het internet. Het is in de winkels waar consumenten een merk fysiek kunnen ervaren en zich er emotioneel mee kunnen verbinden. Goed ontworpen winkelverlichting kan emotie opwekken en het consumentengedrag manipuleren. Dit maakt het tot een zeer invloedrijk, niet te onderschatten, instrument in de retailwereld.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van duurzame verlichting? Laat je adviseren door onze experten!

LED's talk
Retail - Project Nekton

"Snelle offerte met héél goede prijzen, snelle plaatsing. Zeer vriendelijke mensen! Gewoon zeer goed! " - Parfumerie AURA, Kapellen

De voordelen voor uw winkel en medewerkers

Het juiste contrast in verlichting speelt een cruciale rol in retailomgevingen. Door een evenwicht te vinden tussen de belichting van koopwaar en de algehele omgeving, kunnen we de aandacht van de klant effectief sturen. Of het nu gaat om een dramatisch contrast in een donkere setting of een subtielere aanpak in een heldere ruimte, het sleutelprincipe blijft dat de koopwaar altijd beter belicht moet zijn dan de omliggende ruimte. Deze balans bereiken we door verschillende lichtlagen vakkundig te combineren.

Hoewel veel retailers zich focussen op de kwantiteit van licht, is de kwaliteit van verlichting in werkelijkheid veel essentiëler. Een goede kleurweergave is cruciaal om te verzekeren dat consumenten een waarheidsgetrouwe weergave krijgen van producten, vooral als het gaat om kleur. De kleurweergave-index (CRI) is een maatstaf voor hoe nauwkeurig een lichtbron de kleur van een object weergeeft. Door te kiezen voor lichtbronnen met een hoge CRI, wordt er een waarheidsgetrouwe en flatterende verlichting geboden. Hoewel dit mogelijk een iets hogere investering vergt, draagt het significant bij aan een betere winkelervaring en eindresultaat.

Bezoekers omzetten in klanten

Over het algemeen wordt gezegd dat een winkel verkoopt aan 10-20 % van alle klanten die de winkel binnenkomen.

Wat is uw verkoopaandeel vandaag? Het doel van het werken met telsystemen is om u te helpen de huidige relatie met uw klant te begrijpen en deze te verbeteren. Er zijn periodes waarin het verkoopaandeel hoog is en er zijn mindere periodes. U hoeft niet elk uur en elke dag aan hetzelfde percentage klanten te verkopen. Het gaat erom dat u weet wanneer en onder welke omstandigheden uw winkel het best presteert, dit zal u helpen uw inspanningen te maximaliseren om meer bezoekers om te zetten in klanten.

Stel u voor dat u met zeer grote waarschijnlijkheid kon voorspellen hoeveel verkeer er elk uur, elke dag in de winkel zal komen, hoeveel ze zullen kopen en wat de gemiddelde verkoop zal zijn? De realiteit is dat het wekelijks verkeer naar uw winkel voorspelbaarder is dan je denkt, en in verhouding staat tot uw verkoopvolume.

LED’s talk

Zinq
Van Wellen group
Van Moer Logistics
C. Steinweg Group
Plankton
Omco
Mediafin
Induver
WZC Mayerhof
IGW
Groupe Rossel
Etion
EATON
Campine
BMT
Bagaar
Asogem
Alstom
Unilin
Tops Foods
Bank van Breda