Verlichting in retail

Winkelomgevingen zijn veranderd, en daarmee is ook de rol van verlichtingsontwerp veranderd. Verlichting is niet langer louter functioneel; technologie heeft het licht tot een effectief branding- en marketinginstrument ontwikkeld, met een verbeterde consumentenervaring als streefdoel.

Retail Experience

Winkelomgevingen zijn veranderd, en daarmee is ook de rol van verlichtingsontwerp veranderd. Verlichting is niet langer alleen over functie en ervoor te zorgen koopwaar is goed verlicht. Het ontwikkelt zich tot een effectief branding- en marketinginstrument, culminerend in een verbeterde consumentenervaring.

In deze concurrerende markt concurreren winkeliers niet alleen met elkaar, maar ook met het internet. Het is in de winkels waar consumenten een merk fysiek kunnen ervaren en zich er emotioneel mee kunnen verbinden, en een goed ontwerp van winkelverlichting kan dit vergemakkelijken.

Licht kan emotie opwekken en het kan consumentengedrag manipuleren. Dit maakt het tot een zeer invloedrijk, niet te onderschatten, instrument in winkels.

Lichtontwerp

Het juiste gebruik van contrast – de balans van licht tussen koopwaar en omgeving – in een ruimte is van fundamenteel belang. Dit kan extreem zijn, bijvoorbeeld in een donkere en stemmige ruimte kan de verhouding 50:1 in het voordeel van de koopwaar zijn. Aan de andere kant van het spectrum, in een lichte en luchtige ruimte, kan de verhouding 2:1 zijn. Wat belangrijk is, is dat de contrastverhouding niet de andere kant op slaat – de omloop of de omringende ruimte meer verlichten dan de koopwaar is nooit goed. Het juiste contrast wordt bereikt door lichtlagen te combineren.

Kwantiteit en kwaliteit van licht zijn heel verschillende dingen. Het gaat niet om de hoeveelheid licht; het gaat om de kwaliteit van het licht. Consumenten willen na aankoop van een product niet thuiskomen en ontdekken dat de kleur anders is dan in de winkel. De kleurweergave van een lichtbron meet het vermogen om de kleur van een object nauwkeurig te reproduceren – dit wordt de kleurweergave-index (CRI) genoemd en daarom moeten lichtbronnen met een hoge CRI worden gebruikt, omdat zij het meest flatteuze en ware licht leveren. Het kan betekenen dat u iets meer moet uitgeven, maar het kan waarde toevoegen aan het eindresultaat.

Lichtregeling & Duurzaamheid

Lichtregelsystemen moeten zorgvuldig worden overwogen. In paskamers kunnen verschillende scènes de ervaring personaliseren en de perfecte selfie creëren.

Zorg voor gemak in onderhoud van armaturen, de plaatsing van de armaturen en hun componenten moeten toegankelijk blijven.

Energiebesparing is een prioriteit. Pas alleen licht toe waar het nodig is om de kosten te helpen drukken – minder verlichtingsarmaturen betekent een lagere investering en een lager energieverbruik.
Klanten zijn vandaag meer begaan met hoe een retailer omgaat met de gevolgen van overconsumptie (social responsibility) en duurzaamheid.

Bezoekers omzetten in klanten

Over het algemeen wordt gezegd dat een winkel verkoopt aan 10-20 % van alle klanten die de winkel binnenkomen.

Wat is uw verkoopaandeel vandaag? Het doel van het werken met telsystemen is om u te helpen de huidige relatie met uw klant te begrijpen en deze te verbeteren. Er zijn periodes waarin het verkoopaandeel hoog is en er zijn mindere periodes. U hoeft niet elk uur en elke dag aan hetzelfde percentage klanten te verkopen. Het gaat erom dat u weet wanneer en onder welke omstandigheden uw winkel het best presteert, dit zal u helpen uw inspanningen te maximaliseren om meer bezoekers om te zetten in klanten.

Stel u voor dat u met zeer grote waarschijnlijkheid kon voorspellen hoeveel verkeer er elk uur, elke dag in de winkel zal komen, hoeveel ze zullen kopen en wat de gemiddelde verkoop zal zijn? De realiteit is dat het wekelijks verkeer naar uw winkel voorspelbaarder dan je denkt, en in verhouding tot uw verkoopvolume.