Waarom Project Nekton

We streven naar intelligente, duurzame verlichting die energie bespaart, de werkomgeving optimaliseert en zich aanpast aan uw behoeften – dag én nacht.

Verlichting is goed voor 12% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik per jaar.

Milieuduurzaamheid, energie-efficiëntie en productiviteit op de werkvloer worden steeds belangrijker. Bedrijven zoeken naar manieren om hun verlichtingsgerelateerde energiekosten te verlagen en een aangename werkomgeving te creëren die de productiviteit en het welzijn van de werknemers bevordert.

Hoe geweldig zou het zijn wanneer je een gebouw betreedt en het licht je automatisch verwelkomt – licht dat zich aanpast aan de omgeving en de hoeveelheid beschikbaar daglicht?

Daar worden we bij Project Nekton écht blij van.

We creëren waarde uit iets wat je al bezit:
jouw verlichting

Geconnecteerde verlichtingssystemen bieden niet alleen een beter verlichtingsbeheer om de kosten te drukken en energie- efficiëntie te verbeteren, ze verbeteren de sfeer op de werkvloer en zorgen voor een sterk toegenomen efficiëntie.

Het directe resultaat is een aanzienlijke energie-besparing van 80%!

We verzamelen gegevens van verlichtingssensoren en koppelen deze met andere (gebouwbeheer)systemen om activiteiten te analyseren en om nieuwe inzichten te verwerven om uw manier van werken te verbeteren

Duurzame & Circulaire Verlichting

Circulariteit staat centraal bij Project Nekton. Duurzaamheid is het streven van een evenwicht tussen het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals energie, en het behoud van het milieu om de negatieve impact op het klimaat te minimaliseren.

Voor onze klanten starten we met het inzichtelijk maken van het huidig energieverbruik van de verlichtingsinstallatie.

We kijken niet enkel naar de initiële investering maar behandelen het project in zijn total cost of ownership. Dankzij slimme led-technologie verdubbelen we de besparing bovenop het feit dat LEDs al minder verbruiken dan traditionele verlichting.

Bovendien geeft de EU een extra duwtje in de rug door vanaf juli 2023 de productie van Fluorescentielampen te verbieden omwille van kwikhoudend.

Wanneer we spreken over circulaire verlichting, hebben we het niet alleen over duurzaamheid, maar ook over economische efficiëntie.

In tegenstelling tot de algemene perceptie zijn duurzame oplossingen niet noodzakelijk duurdere oplossingen. Door te kiezen voor circulaire verlichting, investeert u in een systeem dat is ontworpen om lang mee te gaan, eenvoudig te onderhouden is en uiteindelijk gerecycled kan worden, waardoor de levenscyclus van het product wordt verlengd.

Hierdoor bespaart u op de lange termijn niet alleen op uw energierekening, maar draagt u ook bij aan de vermindering van afval en de creatie van een duurzamere wereld.

Ons circulaire proces start bij de zorgvuldige selectie van onze armaturen, sturingen, producten en technologiën. Als dienstverlener zijn we onafhankelijk van leveranciers; we kiezen en kunnen merken combineren, merken die hun armaturen duurzaam en modulair ontwerpen met oog op refurbishment en maken vervolgens slim dankzij technologie zoals Casambi, Interact en Adquio.

De volgende stap, de installatie, is efficiënt en respectvol voor bestaande infrastructuren, waarbij draadloze technologieën ons in staat stellen om bestaande stroomkabels te hergebruiken. Door middel van een intuïtief dashboard krijgen klanten inzicht in hun verbruik, wat niet alleen sensibiliseert maar ook continue verbeteringen mogelijk maakt

We zorgen voor continue monitoring en proactief onderhoud van uw installatie, afhankelijk van de gekozen verlichtingsdiensten, om optimale efficiëntie en besparingen te garanderen. Aan het einde van het contract bieden we flexibele opties voor hergebruik, herbestemming of overname, wat bijdraagt aan het verminderen van afval en het bevorderen van circulariteit.

Blog

Human Centric Lighting en het belang van goede verlichting op kantoor

Een nieuwe benadering van kantoorverlichting die zich richt op de behoeften van de mensen die in deze ruimtes werken.

Comfort & Human Centric Lighting

Verlichtingsoplossingen die inspelen op het natuurlijk ritme, de cognitieve behoeften en de sfeer, om een huiselijke, stimulerende omgeving te creëren.

Dag-en zonlicht spelen in op ons gemoed. Sinds de jaren ’50 hebben we gezamelijk de akkers verlaten en zijn we onder niet-dynamisch kunstlicht beginnen werken.

Een investering in beter licht zorgt voor tevreden werknemers en tevreden werknemers zijn namelijk essentieel voor het succes van een bedrijf!

Kwaliteit gedurende de operationele fase is belangrijk, als je weet dat 90% van de kosten van een bedrijf naar personeelskosten gaat, de overige 10% naar huur en energie.

Licht activeert, en met behulp van slimme verlichting en goed doordachte verlichtingsscènes zorgen we voor cognitief licht om beter te leren of productiever te zijn, of sfeerlicht wanneer de sfeer ontspannen mag zijn.

Smart Lighting & Digitalisering

Licht wordt een nieuwe intelligente taal in de IoT wereld, die parameters zoals energieverbruik, ruimtebezetting en milieu-informatie zichtbaar en bruikbaar maakt.

Voor de klant zorgt een energieplatform voor beter inzicht in zijn verbruikspatroon en stimuleert bewustzijn in zijn verbruik. Branduren en onderhoudsdata worden bijgehouden waardoor we continu de werking kunnen opvolgen, garanderen en verbeteren.

We geven de voorkeur aan draadloze communicatie (Bluetooth Low Energy, Zigbee,…) tegenover bekabelde systemen; draadloze systemen zijn volledig schaalbaar, je kan starten met één ruimte om daarna zorgeloos uit te breiden naar verschillende verdiepen. Door de draadloze kan je tot 80% installatiekosten en tot 75% energie besparen.

Onze partners


Project Nekton is trotse partner van Casambi – we kunnen onze klanten bijstaan bij de installatie van Casambi slimme verlichtingstechnologie.

Project Nekton is Certified System Integrator voor Interact – het Internet of Things platform voor geconnecteerde verlichtingssystemen.

Project Nekton is officiële partner van Adquio, een modern ecosysteem voor slimme sturing van electronische apparaten zoals verlichting.

Blog

OpEx vs CapEx: Investeringen bij Verlichtingsprojecten

Investeren in energie-efficiënte en duurzame verlichtingsoplossingen levert besparingen op lange termijn op, maar het vereist een zorgvuldige afweging bij de beslissing om te investeren via OpEx of CapEx.

Financiering - Budgetneutraal

Kostenneutrale oplossingen met flexibele opties voor hergebruik, herbestemming of overname einde het contract.

We bieden licht als een dienst aan, waarbij het huurbedrag lager is dan uw huidige operationele kosten.

De klant hoeft, wanneer hij voor financiering kiest, niets te investeren einde contract zorgen we voor een terugkoopgarantie. Of heeft u de keuze om de installatie over te nemen. Of bieden wij deze een tweede leven bij een nieuwe klant.

Dankzij CLaaS closen we de loop met onze klanten en garanderen we een goede werking over een lange periode en end-of-life.

Light as a Service (Financiering, zonder zorgen)

We bieden een kant-en-klare service aan: van ontwerp en financiering tot installatie en onderhoud Je kiest voor een flexibele servicetermijn van 5, 7 tot 10 jaar met mogelijke uitbreiding van een extra 5 jaar.

Dankzij onze financiering bespaar je onmiddellijk: de financiering samen met de energiebesparing is namelijk lager dan jouw huidige operationele kosten! Daarnaast wordt onze financiering niet op jouw balans opgenomen, het OpEx LaaS-contract voldoet aan IFRS16.

We garanderen de besparingen: dit tonen we aan dankzij het reëel verbruik, op elk moment te bezichtigen via het energiedashboard. Daarnaast onderhouden we jullie installatie: tijdens de LaaS-periode onderhouden we het nieuwe verlichtingssysteem pro-actief (onderdelen & arbeid) – er zijn geen extra kosten mocht het systeem toch ergens haperen.

Light at your Service (Eigen investering, zonder zorgen)

Naast ons LaaS-model bieden we ook een traditioneel CapEx-inkoopmodel aan. We noemen dit model Light at your Service of LayS. We leveren nog steeds een 100% uitbestede kant-en-klare service, maar als klant investeer je met eigen kapitaal voor het systeem en geniet je vervolgens van de gegarandeerd ROI van het nieuwe systeem.

Op basis van diagnoses beheer je installatie en heb je zicht over de daadwerkelijke besparingen. Hapert er iets? Dan is ons team al bezig met een interventie voor je het weet.

Verlichtingsexpertise

Een goed verlichtingsplan kan een wereld van verschil maken. Daarom voeren we bij Project Nekton steeds gedetailleerde verlichtingsstudies uit om de ideale verlichtingsoplossingen voor uw specifieke situatie te identificeren.

Maar we gaan verder dan alleen het maken van aanbevelingen. We brengen uw bestaande verlichtingsinstallatie nauwkeurig in kaart om het energieverbruik en de potentiële kostenbesparingen te analyseren, en de invloed van licht op de omgeving te onderzoeken. Nadien zorgen we voor verlichtingsadvies op maat en begeleiden we u naar de toekomst van verlichting.

Toepassingen

Er bestaat een duurzame verlichtingsoplossing voor elke denkbare toepassing. Eindeloos veelzijdig en altijd op maat.

Industrie

Om sterk te blijven in de industrie moet voor elk proces de kosten nauwlettend in de gaten worden gehouden met oog op comfort en optimale veiligheid.

Kantoren

In de snelle werkomgeving van vandaag is het belangrijker dan ooit om een ruimte te creëren die de productiviteit en het welzijn bevordert.

Retail

Winkelomgevingen zijn veranderd, en daarmee is ook de rol van verlichtingsontwerp veranderd. Verlichting is niet langer louter functioneel; technologie heeft het licht tot een effectief branding- en marketinginstrument ontwikkeld, met een verbeterde consumentenervaring als streefdoel.

Hospitality

Bij de inrichting van hotels, bars of restaurants staat beleving centraal. Verlichting is een cruciale factor die de setting vormgeeft en bijdraagt aan een geweldige beleving.

Zorg & Onderwijs

Naast thermisch comfort, akoestiek en binnenluchtkwaliteit is een goede verlichting op veel verschillende manieren van groot belang in scholen.

UV-C Desinfectie

Project Nekton biedt UV-C-verlichting aan om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar desinfectie.

Recente cases

Laat je inspireren door enkele interessante verlichtingsprojecten die we recent tot een goed einde hebben kunnen brengen!

Cases

Case: Steinweg

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Steinweg Belgium in de Antwerpse haven.
Cases

Case: Etion

Nieuwe slimme verlichting voor het hele gebouw van Etion in Wilrijk.
Cases

Case: Van Moer Logistics

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Van Moer Logistics in de Antwerpse haven.

LED’S TALK

Laten we samenwerken aan een duurzamere circulaire toekomst.

LED's talk