Verlichting in industrie

Verlichting kan verantwoordelijk zijn voor 80% van de energierekening van een magazijn. Kwalitatieve energiezuinige verlichting gaat langer mee en kan een belangrijke invloed hebben op de winstgevendheid.

Om financieel gezond te blijven in de industrie moeten voor elk proces de kosten nauwlettend in de gaten worden gehouden.

Door te kiezen voor kwaliteit kan de downtime maximaal gereduceerd worden. De juiste verlichting met oog op comfort zorgt voor optimale veiligheid op de werkvloer en verbetert de productiviteit van de werknemers. Geconnecteerde verlichting speelt in op Industrie 4.0 die de kracht van slimme technologie volledig benut.

Comfort

Het runnen van een industriële faciliteit vereist meer dan geavanceerde systemen en geoptimaliseerde processen. Het is afhankelijk van uw meest waardevolle bron – toegewijde, getalenteerde werknemers.

Het juiste licht voor elke taak. We creëren een veilige werkomgeving door zorg te dragen voor een goed verlichte werkvloer die enerzijds voldoet aan alle visuele aspecten van het licht: kleurtemperatuur, verlichtingssterkte, kleurweergave, lichtverdeling, contrastverhouding, reduceren van flikker en verblinding.

We bevorderen anderzijds ook het welzijn van de werknemers door de niet-visuele aspecten te in acht te nemen, licht dat inspeelt op ons emotioneel, biologisch en cognitief functioneren.

Beter bekend als Human Centric Lighting of HCL.

Duurzaamheid

We minimaliseren de milieu-impact door te kiezen voor oplossingen met een hoog rendement en duurzaam ontwerp zodat er minder afval overblijft.

Bovendien geven we voorkeur aan oplossingen die voldoen aan de beginselen van circulariteit, we kiezen voor fabrikanten die EPD’s (Environmental Product Declarations) kunnen voorleggen. Of fabrikanten die aan Zhaga standardisatie voldoen, waardoor componenten gemakkelijk vervangbaar zijn.

We voldoen tot slot aan nationale en internationale energie- en milieurichtlijnen.

Geconnecteerde verlichting

In onze projecten voorzien we een lichtmanagementsysteem die toegevoegde waarde levert in de vorm van inzichten en data.

Onderhoud: van reactief tot anticipatief

Ongeplande uitvaltijd is voor iedereen vervelend. Vanaf nu is het dankzij permanente monitoring mogelijk om proactief onderhoud uit te voeren en zo stilstand tot een minimum te beperken.

Slimme apparaten: De digitale zintuigen

Met onze geavanceerde sensoren en beacons kunt u belangrijke machines, processen en werkruimten binnen uw faciliteit bewaken, monitoren en observeren. Ze geven u een duidelijk beeld van de status van uw faciliteit, de bezetting, de activiteit en nog veel meer. Zo weet u altijd en overal wat er aan de hand is.

Dankzij de digitale connectie zorgen we ervoor dat jullie projecten schaalbaar zijn zodat mogelijke toekomstige uitbreidingen zonder probleem op het systeem geïntegreerd kunnen worden.

We kunnen gegevens en duidelijke, bruikbare inzichten leveren aan de juiste mensen. Afzonderlijke managementrapporten kunnen opgesteld worden voor bijvoorbeeld de CFO (financieel rapport) of de plantmanager (operationeel rapport)

Gissen is niet meer nodig, voortaan neem je realtime beslissingen gebaseerd op feiten.

Case

Asogem

Een energiebesparing van 77% dankzij nieuwe hoogwaardige LED verlichting in de magazijnen van Asogem Mechelen.