UV-C Desinfectie

De kwaliteit van de lucht die we inademen, het water dat we drinken en de reinheid van oppervlakken die we aanraken, hebben een grote invloed op onze gezondheid en ons welzijn. We lopen allemaal het risico om virussen en bacteriën op te lopen en te verspreiden, vooral in drukke openbare ruimtes zoals kantoren, fabrieken, winkels, bars, restaurants scholen, musea en in het ov.

UV-C-straling is een bekend desinfectiemiddel voor lucht, oppervlakken, voorwerpen en water dat het risico om een infectie op te lopen kan verkleinen. Het wordt al meer dan 40 jaar gebruikt. Alle bacteriën en virussen die tot op heden zijn getest (dat zijn er door de jaren heen vele honderden geweest, waaronder diverse coronavirussen), reageren op desinfectie met UV-C.

Commissioning

Project Nekton is aangesteld als UV-C partner voor Signify.

We leveren en plaatsen upper air UV-C units voor optimale desinfectie van ruimtes.

Na installatie vooren we de metingen uit met een gecalibreerde optometer, de metingen voldeoen aan volgende normen IEC 62471 en IEC 62368:2018.

Deze stralingsmeting wordt uitgevoerd tijdens en na de installatie of vervanging van de lampen om de effectiviteit van de straling te valideren en te controleren of er aan de regelgeving wordt voldaan.

Case Sint Oda in Pelt

  • Sint Oda, een dienstencentrum voor personen met een complexe en/of meervoudige beperking, zet aanvullende maatregelen in om de lucht in de leefgroepen te desinfecteren met Philips UV-C.
  • Philips UV-C upper air toestellen inactiveren in slechts 10 minuten 99,99% van het SARS-CoV-2-virus in de lucht en zijn daarmee de perfecte aanvulling op ventilatie1.
  • Deze installatie maakt ook deel uit van grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar effecten van aanvullende luchtreiniging in de praktijk

De installatie van de Philips UV-C armaturen bij Sint Oda werd uitgevoerd door Project Nekton.

Link naar video realisatie: Operatie ‘Schonere lucht’ bij Sint Oda in Pelt – YouTube
Link naar persbericht: Persbericht_Operatie ‘Schonere lucht’ bij Sint Oda in Pelt.pdf