Diensten > Smart Lighting

Smart lighting

Geconnecteerde verlichtingssystemen bieden een beter verlichtingsbeheer om de kosten te drukken en efficiëntie te verbeteren.

Waarom kiezen voor geconnecteerde verlichting?

Wat zijn de grootste uitdagingen voor jouw bedrijf?

 • Duurzaam(er) worden?
 • Uw werknemers en bezoekers tevredenstellen?
 • Op het scherp van de snee blijven?
 • Of nog meer?

We kunnen waarde creëren uit iets wat je al bezit: jouw verlichting.

Geconnecteerde verlichtingssystemen bieden een beter verlichtingsbeheer om de kosten te drukken en efficiëntie te verbeteren.

 • We verzamelen gegevens van verlichtingssensoren en koppelen deze met andere (gebouwbeheer)systemen om activiteiten te analyseren en om nieuwe inzichten te verwerven om uw manier van werken te verbeteren
 • We brengen geconnecteerde verlichtingssystemen en data samen met uw smart building, warehouse maar ook andere IoT toepassingen

Je kan traditionele verlichtingsactiviteiten uitvoeren

 • Lichtscènes beheren, kleurtemperatuur en intensiteiten aanpassen
 • De installatie beheren en monitoren
 • Energieverbruik controleren voor het bereiken van je duurzaamheidsdoeleinden

Maar je kan ook

 • De ruimte efficiënter indelen voor uw kantoor of warehouse
 • Indoor navigatie toepassen voor uw kantoorgebouw of shoppingcenter
 • Ongevallen voorkomen door te kiezen voor een systeem dat permanent gemonitord wordt
 • Uw binnen comfort monitoren op daglichttoetreding, geluid, temperatuur, relatieve vochtigheid, …, tot zelfs CO2 meten
 • Bio-adaptieve verlichting aanpassen in functie van de seizoenen
 • Uw assets tracken dankzij gebruik van beacontechnologie

We geven voorkeur aan draadloze communicatie (bluetooth low energy, zigbee, …) tegenover bekabelde systemen.

 • Draadloze systemen zijn volledig schaalbaar, je kan starten met één ruimte om daarna zorgeloos uit te breiden naar verschillende verdiepen
 • Je kan tot 80% installatiekosten besparen en tot 75% energie besparen
 • Bekabelde systemen zijn complex voor de eindgebruiker, hebben een hoge kost voor implementatie, installatie en voor latere wijzigingen kan je alleen terecht bij dure techniekers

De markt voor Smart lichting groeit jaarlijks 18%! Zorg ervoor dat je nieuwe verlichtingsinstallatie niet meteen voorbijgestreefd is door niet te kiezen voor geconnecteerde verlichting.

 • Wees het performant bedrijf dat als voorbeeld fungeert in uw sector
 • Wees energie en kost efficiënt
 • Wees het bedrijf dat continu wil verbeteren

Certified System Integrator Interact

Verlichtingsprojecten worden met de dag complexer. Of het nu gaat om het ontwerp, de installatie, inbedrijfstelling of integratie: alleen de hoogst gekwalificeerde professionals zijn geschikt voor de job.

Project Nekton is Certified System Integrator voor het Interact Pro Entreprise platform van Signify.

Het schaalbare systeem van Interact Pro, dat eenvoudig draadloos kan worden aangesloten, maakt de reis naar een slim gebouw eenvoudig en kosteneffectief. Dit systeem kan u helpen uw energiebesparingen te verhogen, uw duurzaamheidsdoelen te bereiken en het comfortniveau van de bewoners direct vanaf de eerste dag te verbeteren.

Toekomstbestendig: om het u gemakkelijk te maken biedt het nieuwe interact pro schaalbare systeem u drie opties: 1. begin eenvoudig en leg de basis 2. schaal op naar meer voordelen door een gataway toe te voegen 3. maak gebruik van het volledige potentieel van het IoT en verhoog uw comfort en productiviteit door gebruik te maken van een slim platform.

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=jIzutZLK8E4

System Integrator Nedap Luxon

Nedap is een hightech bedrijf dat hoogwaardige, innovatieve hardware- en softwareproducten maakt. Nedap heeft een passie voor technologie en hoe het mensen kan helpen om gelukkiger en succesvoller te zijn in hun professionele leven. Nedap is ontstaan in 1929, is wereldwijd actief en heeft indrukwekkende referenties bij grote industriële klanten zoals KLM, Bombardier, Siemens, …

Project Nekton is aangesteld als systeem integrator van Nedap systemen.

Met de opkomst van LED-technologie is verlichting het digitale tijdperk binnengetreden. Nedap ontwikkelt lichtmanagementsoftware die ervoor zorgt dat het licht alleen brandt waar en wanneer het echt nodig is, waardoor LED-verlichting nog zuiniger en echt duurzaam wordt.
Via een eenvoudige interface kan de klant op elk moment zijn installatie monitoren, energierapporten downloaden tot zelfs de noodverlichting en evacuatieverlichting beheren.

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=ZoQ9EETEgwc

Certified Commissioning Partner Casambi

Bluetooth Low Energy (BLE), een low power draadloze technologie beschikbaar in alle moderne smartphones en tablets. BLE werd ontwikkeld in het Nokia Research Center waar de oprichters van Casambi werkten.

Een dergelijk zelforganiserend draadloos mesh-netwerk kan een groot aantal armaturen vanaf elk punt besturen. De Casambi toestellen zijn slim op zichzelf en enkel verbonden wanneer nodig. Een internetverbinding is niet nodig voor normaal gebruik, het is enkel nodig om gebruikersinterface configuraties te versturen of op te roepen vanuit de cloud service.

De gratis Casambi app werkt als een gebruikersinterface en tegelijk als lichtregeloplossing, als ingebruikstellingstool en als gateway op afstand. De technologie van Casambi werkt met bestaande armaturen of reeds geïnstalleerde wandschakelaars van elke fabrikant, maar kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in LED-drivers, LED-lampen of LED-modules.

Casambi werkt samen met alle toonaangevende fabrikanten van verlichtingsarmaturen.

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=fr3UT2tNx5o