Overslaan naar hoofdinhoud

Mayerhof vzw is een woonzorgcentrum in Mortsel, met als missie te zorgen voor een waardige oude dag van elke bewoner.

Bestaande situatie

De bestaande situatie in de inkomhal, gangen en gemeenschappelijke eetruimtes bestond uit een 500-tal Compact Fluo downlights. Fluorescentielampen zijn niet enkel grootverbruikers, vanaf 2023 wordt de productie en verkoop ervan ook verboden in de EU.

Het uitgelezen moment om over te gaan tot de volledige vervanging van alle nog aanwezige verlichting van dit type.

Onze oplossing

Na een grondige analyse van de bestaande situatie heeft Project Nekton alle 500 fluo downlights vervangen door Smart LED downlights uitgerust met Interact IoT technologie van Signify.

De bestaande bekabeling voor stroomverziening werd behouden, en in combinatie met draadloze communicatie voor aansturing was er geen extra bekabeling nodig, wat tot een aanzienlijke kostenbesparing leidt.

Verder installeerden we nieuwe draadloze sensoren om de verlichting automatisch te dimmen wanneer er voldoende daglicht door de grote ramen binnenkomt. Door de slimme verlichting worden ’s nachts ook alle lampen automatisch gedimd, en is het mogelijk om per ruimte de verlichting via een applicatie aan te sturen.

3 gateways verbinden de installatie met de cloud, hierdoor kan de installatie permanent bewaakt worden op goede werking en kunnen software updates vanop afstand uitgevoerd worden. Het reeel energieverbruik kan men continu opvolgen of  exporteren onder de vorm van energy reporting.

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met duurzame en efficiëntere LED-verlichting. LED's talk

Resultaten

Met onze Relighting diensten heeft Project Nekton een groot deel van woonzorgcentrum Mayerhof een heel stuk energiezuiniger en ecologischer gemaakt.

Door de betere lichtopbrengst van de nieuwe LED downlights krijgen de bewoners en bezoekers niet alleen meer licht, er wordt ook 63% energie bespaard vergeleken met de oude fluorescentie lampen. En dankzij de slimme sturing die we toevoegden is er nog een bijkomende energiebesparing van 50%!

De installatie werd net voltooid, maar we rekenen op een totale besparing van zo’n 82% in vergelijking met de eerdere installatie.

Wist je trouwens dat we voor ieder project een dergelijke lichtstudie en ROI-analyse maken? Je kan er alles over lezen op onze Relighting pagina!