Overslaan naar hoofdinhoud

C Steinweg Group richt zich op het opslaan en handlen van goederen in havengebieden.

Case: Nieuwe verlichting voor Steinweg Belgium - Project Nekton

Project Nekton heeft onlangs haar innovatieve, duurzame verlichtingsoplossingen toegepast in de imposante magazijnen van Steinweg Belgium, een cruciale logistieke speler in de Antwerpse haven. De uitdaging? Een immense ruimte van 23.500 vierkante meter, gebruikt voor de opslag van cacaobonen, met talrijke gangen waar amper activiteit plaatsvindt.

Onze oplossing was even slim als efficiënt. We installeerden 280 hoogwaardige LED-klokken, die zorgen voor helder licht waar en wanneer nodig. Dit, gekoppeld aan 33 state-of-the-art sensoren, zorgt ervoor dat verlichting alleen actief is in zones waar activiteit plaatsvindt. Stilte in een gang? De lichten dimmen automatisch, wat zorgt voor enorme energiebesparingen.

Met onze Casambi wireless control hebben we het beheer van de verlichting naar een hoger niveau getild. Deze draadloze technologie biedt een eenvoudige, intuïtieve controle over de verlichting in real-time, zodat de lichtniveaus nauwkeurig kunnen worden aangepast aan de behoeften van het moment.

Het resultaat? Een spectaculaire energiebesparing van maar liefst 87%, zonder enige concessie te doen aan het zicht en de veiligheid van de medewerkers. Dit project illustreert hoe Project Nekton met slimme, duurzame verlichtingsoplossingen een grote impact kan hebben op energie-efficiëntie en werkomgeving, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Case: Nieuwe verlichting voor Steinweg Belgium - Project Nekton

Wist je trouwens dat we voor ieder project op voorhand een gedetailleerde en uitgebreide lichtstudie maken? Je kan er alles over lezen op onze Relighting pagina!

Andere recente cases

Cases

Case: Steinweg

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Steinweg Belgium in de Antwerpse haven.
Cases

Case: Etion

Nieuwe slimme verlichting voor het hele gebouw van Etion in Wilrijk.

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met duurzame en efficiëntere LED-verlichting. LED's talk