Overslaan naar hoofdinhoud

Induver is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in industriële verzekeringen.

Voor de vernieuwde hoofdzetel van Induver heeft LOOOP een volledig Design & Build project gerealiseerd, waarbij het kantoorgebouw volledig tot casco gestript werd en nieuwe state-of-the art technieken werden geïntegreerd. Project Nekton heeft de verlichtingsinstallatie aangepakt als New Lighting. Wij werkten een lichtconcept uit voor het kantoor waarbij we zowel het concept, de studie, de installatie als de commissioning van de sturing uitvoerden.

Onze oplossing

Na een grondige lichtstudie installeerden we doorheen het gebouw en alle kantoren smart lighting: het project is slim aangestuurd met Bluetooth Low Energy modules van Casambi, en elk armatuur werd voorzien van zijn eigen sensor die continue beweging en daglicht monitort. Naast de energie-efficiënte LEDs bespaart de klant hierdooor een extra 50% op zijn verlichtingkosten.

Bekabeling voor stroomverziening werd voorzien, en met de draadloze sturing en communicatie konden we kosten voor extra bekabeling vermijden.

Het systeem is ook volledig future-proof: Induver kan in de toekomst verder schalen, waarbij ook de twee benedenverdiepen in de toekomst aangepakt en op het systeem aangesloten worden.

Naast verlichting hebben we verder ook meegewerkt aan de volgende aspecten:

  • Akoestisch vlokplafond: Geluidsabsorberende bekleding voor plafond zorgt voor absorptie van geluidsgolven, waardoor galm uitblijft. Elke ruimte is zo sfeervol, prettig en fijn om in te werken.
  • Zonneblinden: Speciale modules van Casambi zorgen voor de vol-automatische bediening van de rolluiken.

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met duurzame en efficiëntere LED-verlichting. LED's talk

Human Centric Lighting

Alle levende wezens hebben een “innerlijke klok” die het circadiaans ritme wordt genoemd, en de mens vormt daarop geen uitzondering. Kort gezegd betekent dit dat we opstaan met de zon en gaan slapen als deze ondergaat. Het juiste licht op het juiste moment kan alles beïnvloeden, van onze slaap tot hoe we ons voelen en presteren. Daarom is Human Centric Lighting (HCL) gunstig voor scholen, zorginstellingen, kantoren en industriële gebouwen.

Bij Induver vormde Human Centric Lighting een belangrijk aspect om het comfort, gezondheid en productiviteit op de werkvloer te optimaliseren.

Zo volgt het licht de kleurtemperatuur van natuurlijk zonlicht. ’s Morgens en ’s avonds aangenaam warm wit licht, en op de middag koeler licht die het circadiaans ritme perfect volgt. Op deze manier besteedden we extra aandachgt aan helderheid van de ruimtes, visueel comfort en lichtregeling.

Het aandeel vertikaal licht is voldoet ook aan de nieuwste normeringen EN-12464-1 update 2021, elke goal hieronder werd afgevinkt:

Wist je trouwens dat we voor ieder project een dergelijke lichtstudie maken? Je kan er alles over lezen op onze Relighting pagina!

Andere recente cases

Cases

Case: Steinweg

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Steinweg Belgium in de Antwerpse haven.
Cases

Case: Etion

Nieuwe slimme verlichting voor het hele gebouw van Etion in Wilrijk.

Ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen helpen met duurzame en efficiëntere LED-verlichting. LED's talk