Overslaan naar hoofdinhoud

ETION, het Forum voor geëngaeerd ondernemen, is een Vlaams ondernemersplatform met hoofdkantoor in Wilrijk, Antwerpen.

Case: Nieuwe verlichting voor Etion - Project Nekton

Na een grondige lichtstudie installeerden we doorheen het gebouw en alle kantoren smart lighting: het project is slim aangestuurd met Low Energy modules van Signify Interact, en elk armatuur werd voorzien van zijn eigen sensor die continue beweging en daglicht monitort. Naast de energie-efficiënte LEDs bespaart de klant hierdooor een extra 50% op zijn verlichtingkosten.

Bekabeling voor stroomverziening werd voorzien, en met de draadloze sturing en communicatie konden we kosten voor extra bekabeling vermijden.

Case: Nieuwe verlichting voor Etion - Project Nekton

Human Centric Lighting

Alle levende wezens hebben een “innerlijke klok” die het circadiaans ritme wordt genoemd, en de mens vormt daarop geen uitzondering. Kort gezegd betekent dit dat we opstaan met de zon en gaan slapen als deze ondergaat. Het juiste licht op het juiste moment kan alles beïnvloeden, van onze slaap tot hoe we ons voelen en presteren. Daarom is Human Centric Lighting (HCL) gunstig voor scholen, zorginstellingen, kantoren en industriële gebouwen.

Bij Etion vormde Human Centric Lighting een belangrijk aspect om het comfort, gezondheid en productiviteit op de werkvloer te optimaliseren.

Zo volgt het licht de kleurtemperatuur van natuurlijk zonlicht. ’s Morgens en ’s avonds aangenaam warm wit licht, en op de middag koeler licht die het circadiaans ritme perfect volgt. Op deze manier besteedden we extra aandachgt aan helderheid van de ruimtes, visueel comfort en lichtregeling.

Het aandeel vertikaal licht is voldoet ook aan de nieuwste normeringen EN-12464-1 update 2021, elke goal hieronder werd afgevinkt:

Lees hier meer over het belang van Human Centric Lighting

Wist je trouwens dat we voor ieder project een dergelijke lichtstudie maken? Je kan er alles over lezen op onze Relighting pagina!

Andere recente cases

Cases

Case: Steinweg

Nieuwe slimme verlichting voor de magazijnen van Steinweg Belgium in de Antwerpse haven.
Cases

Case: Etion

Nieuwe slimme verlichting voor het hele gebouw van Etion in Wilrijk.
NL