Overslaan naar hoofdinhoud

Asogem is een logistiek bedrijf actief in witgoed.

Bestaande situatie

De producten van Asogem worden opgeslagen in drie grote magazijnen, met een totale oppervlakte van 16400 m². Om deze 16400 m² te verlichten zijn de magazijnen reeds voorzien van grote lichtkoepels, dewelke op zonnige dagen voldoende zonlicht binnenlaten om de ruimtes voldoende te verlichten.

Naast de lichtkoepels bestond de verlichtingsinstallatie van Asogem uit 393 verlichtingstoestellen met TL-buizen van het type T5 (2*80W). De toestellen werden gemonteerd op lichtlijnen en van 18 bewegingssensoren voorzien. Verder waren er ook lichtmeters geïnstalleerd die bij voldoende licht bepaalde armaturen uitschakelen.

Op het eerste zicht leek dit al een prima installatie, maar uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. Dat is net hetgeen waar ze Project Nekton voor hebben ingeschakeld!

Onze oplossing

Na een grondige analyse van de bestaande situatie hebben we een nieuwe verlichtingsoplossing voorgesteld aan Asogem, inclusief een uitgebreide lichtstudie en ROI-analyse.

Omdat de bestaande armaturen met TL-buizen niet meer de meest energie-efficiënte of ecologische oplossing zijn, werden alle 393 bestaande toestellen vervangen door hoogwaardige LED armaturen die in de bestaande lichtlijn passen.

Verder werden de niet-optimaal werkende bewegingsmelders vervangen door 19 nieuwe bewegingsmelders, waarvoor we een volledig nieuw inplantingsplan ontwierpen zodat iedere bewegingsmelder steeds optimaal werkt.

Resultaten

Met onze Relighting diensten heeft Project Nekton de volledige magazijnen van Asogem Mechelen in één stap een stuk energiezuiniger en ecologischer gemaakt, zonder grote ingrepen in de bestaande lichtlijnen.

ROI

Door de bestaande lichtlijnen te behouden hebben we voor Asogem een hoge kost-efficiëntie kunnen behalen, hetgeen een mooie invloed heeft op de verwachte ROI: 4 jaar en 4 maanden.

Met de hoogwaardige LED verlichting die we installeerden is er een energiebesparing van 77% in vergelijking met de oude situatie!

Case: Asogem - Verlichtingsproject Relighting - Project Nekton

Climate impact

Naast een verlaging van de energiefactuur heeft de relighting natuurlijk ook een positieve impact op de ecologische voetafdruk van Asogem.

Hieronder een interessant overzicht met enkele mooie cijfers:

Case: Asogem - Verlichtingsproject Relighting - Project Nekton

Wist je trouwens dat we voor ieder project een dergelijke lichtstudie en ROI-analyse maken? Je kan er alles over lezen op onze Relighting pagina!

NL